Hva er hyalinbrusk?

Hva er hyalinbrusk?
Anonim

Svar:

Det er tre typer brusk, hyalinkrok er den vanligste typen. Brusk er en form for bindevev det meste funnet mellom bein.

Forklaring:

Brusk er et bindevev, det er mer fleksibelt enn bein, men tøft. Brusk er forbundet med bein for det meste og stopper beinene fra å gni mot hverandre og bære vekk.

Diagrammet nedenfor beskriver de tre typer brusk, i utgangspunktet har hver type en annen mengde fibre som gjør den typen mer eller mindre elastisk.

Hyalinkrok passer inn mellom elastisk brusk som er svært bøyelig og fibrøs brusk som er veldig stiv. Jo flere fibre chondrocytene (bruskcellene) produserer og legger i omgivelsene, desto stivere blir det resulterende brusk. Se på bildene av hver type brusk, kan du se hvor mange celler det er i forhold til hvor mye fiber det er?

Elastisiteten i brusk er nyttig for formålet, neste bilde viser hvor hver type er funnet i kroppen. Elastisk brusk er flott for ørene og nesen, fordi disse delene varer lenger når de har mye å gi. Den fibrøse brusk er stor for ryggen fordi den er tøff og holder ryggvirvlene som lim. Hyalinkrok er elastisk nok til å tillate bruk i leddene som er utsatt for mye svingende og hopper rundt mens du går og løper eller sitter.

Her er noen nettsteder for videre lesing:

www.britannica.com/science/cartilage

www.histology.leeds.ac.uk/bone/cartilage_types.php