Hvordan har europeiske erobring påvirket de opprinnelige folkene?

Hvordan har europeiske erobring påvirket de opprinnelige folkene?
Anonim

Svar:

Nesten universelt dårlig.

Forklaring:

Sykdom var den store morderen som tørket ut hele stammene. De innfødte hadde ingen naturlig immunitet mot kopper, meslinger og andre sykdommer fra Europa og Asia.

Hvis befolkningen i den nye verden før Columbus var ca 40 millioner og det var ca 5 millioner igjen i 1900. Omtrent 14 millioner ble drept av europeerne på en eller annen måte. Tallene er fra Matthew Whites "The Great Big Book of Horrible Things".

Innfødte ble herdet bort fra det beste landet til land som ingen ønsket. Det var fattig. De ble noen ganger åpent jaktet. De ble politisk marginalisert i både Nord- og Sør-Amerika. Tidlige forsøk på å slave innfødte var mislykket da de hadde en tendens til å dø eller løpe bort. Afrikanske slaver ble tatt inn for å gjøre tungt arbeid.

Den eneste mindre suksesshistorien er de stammene som gjorde det bra i Fur Trade, gjorde det ganske bedre enn andre, men ikke mye. Cree stammen i Canada jobbet mye med Fur Trade og spredt seg over Western Canada. Det var en samordnet innsats av regjeringer å etnisk rense gjennom integrasjon og kulturell utryddelse. Historien om boligskoler i Canada er et tilfelle i punkt.