Hva er forskjellen mellom pyramiden av tall, pyramide av biomasse og pyramide av energi?

Hva er forskjellen mellom pyramiden av tall, pyramide av biomasse og pyramide av energi?
Anonim

Svar:

Navnene forklarer formålet: pyramider er grafisk representasjon av ulike aspekter av økosystemet. Pyramide av energi er alltid oppreist, som kanskje ikke er så for pyramide av tall eller pyramide av biomasse.

Forklaring:

Energipyramid skildrer strømmen av energi i økosystemet: Kilden til all energi i økosystemet er SOL. Produsenter er bare organismer i økosystemet som kan fange solens enrgy. Så base av energipyramiden er alltid bred.

La oss nå se en pyramide av tall som viser antall individuelle organismer per trofisk nivå: I en frukthage produsenter er noen store trær, men trærne vil støtte et stort antall forbrukere, som for eksempel insekter og fugler. En pyramide av tall i et slikt økosystem vil bli omvendt som vist i den følgende illustrasjonen:

EN biomassepyramid viser total tørrmasse av alle levende organismer på hvert trofisk nivå. En omvendt pyramide av biomasse kan sees når vi studerer akvatiske økosystemer, som en innsjø. Fytoplanktonene på et gitt tidspunkt er mindre i biomasse, men deres levetid er svært kort; de reproduserer faktisk raskere enn forbrukerne avhengig av dem.