Hva er abiogenese og biogenese?

Hva er abiogenese og biogenese?
Anonim

Svar:

abiogensis er teorien om at levende celler kom inn i eksistens fra ikke-levende kjemikalier, biogenese er teorien om at livet kommer til liv

Forklaring:

Abiogensis erstattet den tidligere teorien om spontan generasjon. Før forsøkene til Louis Pastour trodde folk at levende ting kunne komme fra ikke-levende ting. Det empiriske beviset bekjente at dette skjer i den observerbare stede.

Abiogensis ble foreslått som livets opprinnelse noen gang i det fjerne forhistoriske fortid. Charles Darwin foreslo at kanskje livet stammer fra en varm dam fylt med kjemikalier. Dette er en av de første teoriene om abiogensis.

Cellteori sier at livet kommer fra livet, eller celler kommer fra celler.

Dette er biogenese. Dette er en observerbar lov i nåtiden. Dette er hva biogenese sier. Livet kommer aldri fra ikke-levende kjemikalier.

Spørsmålet er hvordan oppsto de første cellene. Flere teorier har blitt foreslått, DNA først, RNA først, proteiner først, krystaller og jevne mellomrom. Ingen av disse teoriene har vært i stand til å forklare hvordan den komplekse spesifiserte informasjonen som trengs for en selvrepliserende celle, kom inn i eksistens. Ingen kjente naturlige årsaker er i stand til å forklare opprinnelsen til cellen. Tilfeldig sjanse har vist seg å være så usannsynlig som umulig.